Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Kuyumculardan Altın Uyarısı: Büyük Risk Var

Son dönemlerde altın fiyatlarında yaşanan ciddi artış sonrası kuyumculardan uyarı geldi. İşte kuyumcular tarafından altın almayı düşünen vatandaşlara yapılan o uyarı...

2020/08/16

Kuyumculardan altın yorumu

Altın fiyatlarında yaşanan hareketlilik sonrası kuyumculardan uyarı geldi. Altın fiyatlarının yükselişi sebebiyle kuyumcular, vatandaşları internetten alınacak altın konusunda uyarıyor.  Düğün sezonuna girişle birlikte kuyumcularda hareketlilik gözlemlenirken, artan altın fiyatları da vatandaşların en güvenilir liman olarak gördüğü altına yatırımı artırmış durumda. Kuyumcular Odası'ndan da altın konusunda uyarılar sık sık geliyor. Geçtiğimiz günlerde çeşitli illerin kuyumcular odası başkanlarınca yapılan açıklamalarda, altının güvenilir kuyumculardan alınması gerektiğini, döviz bürolarındaki satışlarda büyük risk oluşabileceği belirtilmişti. Altın alımı konusunda interneti tercih eden vatandaşlara da uyarılar geldi.

İnternet üzerinden satılan altınlarda da risk olduğunu belirten kuyumcular, altının güvenilir, tanıdık kuyumculardan alınması gerektiğini, sahte altın üretimlerinin arttığını ve bunu döviz bürolarındaki kişiler ya da internet üzerinden satış yapanların çözemeyebileceğini belirtti. İnternetten altının güvenli olmadığını, altın görsellerinin yanıltıcı olabileceğini belirten uzmanlar, altın fiyatlarının yükselmesiyle birlikte her dönem sahte altın riskinin de çoğaldığını, sahte altını kuyumcuların dahi bazen gerçeğinden ayırt etmekte zorlanabildiğini belirtiyor.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google