Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

İşte Bekçi Alımı Başvuru Şartları

Polis Akademisi 400 bekçi alımı yapacağını duyurduktan sonra adaylar bekçi alımı başvuru şartlarını araştırmaya başladı. EGM bekçi alımı başvuru bilgileri, şartları ve detaylarına yazıdan ulaşabilirsiniz.

2020/08/22


Geçtiğimiz günlerde EGM bünyesine 400 bekçi yapılacağının duyurusu yapılmıştı. Yayımlanan ilanda en az lise mezunları arasından bekçi alımı yapılacağına yer verildi. 400 bekçi alımı için yayımlanan duyuruda başvuru şartlarının ve tarihlerinin daha sonra duyurulacağına yer verildi.

İSTANBUL'A 400 BEKÇİ ALINACAK

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından açıklanan duyuruda 2020/1 bekçi alımı kapsamında 400 personel alınacağına yer verildi.

Resmi duyuru şu şekilde:
"7245 sayılı Çarşı ve Mahalle Bekçisi Kanunu ile Çarşı ve Mahalle Bekçiliğine Giriş Sınavı Yönetmeliği kapsamında; Emniyet Hizmetleri Sınıfında Çarşı ve Mahalle Bekçisi olarak İstanbul Emniyet Müdürlüğünde istihdam edilmek üzere en az lise ve dengi okul mezunu toplam 400  erkek Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı yapılacaktır."

BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Daha önce yayımlanan EGM bekçi alımı ilanlarına baktığımızda ilk duyurudan ortalama 2 hafta sonra yeni duyuru yayımlanmış ve başvuru tarihleri ile başvuru şartlarına yer verilmişti.

2020/1 bekçi alımı duyurusu ise Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet sitesi üzerinden 20 Ağustos 2020 günü yayımlandı. Buna göre bakacak olursak 20 Temmuz günü yayımlanan bekçi alımı için başvuru koşulları ve kılavuzunun Ağustos ayının ilk haftasında yayımlanması bekleniyor.

BEKÇİ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

Polis Akademisi, Hürriyet Gazetesi'nde yayımlanan haberi sosyal meyda hesabı üzerinden paylaşmış ve şartları şu şekilde duyurmuştu:

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
- En az lise ya da dengi okul mezunu olmak,
- Erkek adaylar için askerlik ile ilişiği olmadığına dair belge almak,
- Başvuru yaptığı il sınırları içerisinde en az bir yıldır ikamet ediyor olmak,
- Memuriyete engel bir hali bulunmamak,
- Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliği’nde belirtilen şartları taşımak”

DİĞER İLLERE DE ALIM BEKLENİYOR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu , geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada 2000-2500 bekçi kadrosunun boşta olduğunu söyledi. İstanbul için 400 alım yapılacak. Bu sayıyı çıkarırsak en az 1600-2100 bekçi daha alınacağı görülüyor. Edindiğimiz bilgilere göre diğer şehirlere de bekçi alımı için hazırlık yapıldığı öğrenildi. Diğer iller için de bekçi alımı duyuruları geldiğinde gelişmeleri anbean sitemizde paylaşacağız.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google