Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

2. El Araba Alacaklara Müjdeli Haber! O Tarihte Araba Fiyatları Düşecek

Son dönemlerde özellikle 2. el otomobil fiyatlarındaki artış herkesin gündeminde. araba almayı düşünen milyonlarca vatandaş ise araba almak için fiyatlarda bir düşüş olmasını bekliyor. Peki 2. el araba fiyatlarında bir düşüş olacak mı? İşte MASFED Başkanı Aydın Erkoç ikinci el araba fiyatlarının düşeceği tarihe dair yaptığı açıklama

2020/08/23


Pandemi nedeniyle bir çok otomobil fabrikasının üretime ara vermek zorunda kalması sonucu sıfır araçlarda arz, talebi karşılayamaz duruma gelmişti. Üretimdeki azalmadan dolayı sıfır km araç almak isteyen kişiler bayilere gittiklerinde aylar sonrasına araç alabildikleri için sıfır araç almak isteyenler 2. ele kaymış, bu nedenle de 2. el araba fiyatlarında hızlı bir yükseliş meydana gelmişti. Konuyla ilgili olarak MASFED Başkanı Erkoç yaptığı açıklamada, olağanüstü bir durum yaşanmazsa eğer sıfır araçlar Kasım ayında bayilerde olacak. İkinci el araba fiyatları ne zaman düşer merak eden vatandaşlar, ikinci el araba fiyatlarının gerileme yaşanacağı günü bekliyor. İşte son dakika ikinci el araba fiyatlarının ne zaman düşeceğine dair açıklama! Öte yandan, Ticaret Bakanlığının, İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişik Yapılmasına Dair Yönetmeliği Resmi Gazete'de 15 Ağustos'ta yayımlanmıştı.

ARAÇ FİYATLARI NE ZAMAN DÜŞECEK?

NTV'ye konuşan Erkoç, ikinci el araba fiyatları ne zaman düşecek sorusunun cevabı olarak da, araç stoğunun Haziran ayının sonuna kadar devam edeceğini açıkladı. Sıfır araçların Türkiye'ye gelmesini ise maksimum üç ay olarak değerlendiren Erkoç, ikinci el araba fiyatları düşecek mi sorusuna ise sıfır araçların kasım ayında Türkiye'de ve bayilerin elinde çoğalacağını, liste fiyatının üstünde satılan araçların da normal seyrine döneceğini beklediklerini belirtti.

İkinci el araba fiyatlarının 2020 yılının ilk ayından itibaren yüzde 30 oranında artması, sıfır araçların yeterince piyasada olmaması vatandaşların ikinci el araba fiyatlarının düşme tarihi ne zaman araştırmasına yöneltti. Erkoç yağtığı açıklamayla olağanüstü bir durum gelişmezse sıfır araçların önümüzdeki Kasım ayında normal stok seyrinde olacağını ve bu durumla birlikte ikinci el araba fiyatlarının düşeceğini belirtti. İkinci el araba satışı yapanlara yetki belgesi zorunluluğunu getiren yönetmelikle ilgili sektördeki haksız rekabet ve kayıt dışılığının önüne geçeceğini açıkladı.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google