Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Faize Bulaşmadan 40 Bin TL Kredi İmkanı

Faiz hassasiyeti bulunan vatandaşlar için katılım bankaları faizsiz krediler veriyor. Ziraat Katılım Bankası tarafından yapılan açıklamaya göre kar payı ile 40 Bin TL faizsiz ihtiyaç kredisi veriliyor. 60 aya kadar vadeli olarak verilen ihtiyaç finansmanında başvuru bilgilerine haberimizden ulaşabilirsiniz.

2020/07/02


Katılım bankaları, faize bulaşmak istemeyen kişiler için faizsiz, kar paylı kredi desteği verildiğini duyurdu. Katılım bankaları ile ilgili yapılan açıklamada "​​​İslam dininde ticaret ve bu ticaretten elde edilen kâr helaldir. Katılım Bankacılığı kâr esasına dayalı olarak faaliyet gösteren bir bankacılık sistemidir." ifadelerine yer verildi.

Son dönemlerde bankalar kredi faizlerini düşürdü. Çok sayıda bankanın faiz indirimine gitmesi sonrası vatandaşlar, faizsiz kredi veren bankaları araştırmaya başladı. Parasına faiz karıştırmadan ihtiyaç kredisi çekmek isteyen , ihtiyacını faizsiz şekilde gidermek isteyen vatandaşların ise ilk adresleri katılım bankaları oluyor. Kamu bankalarından Ziraat ile Vakıf Bankaları katılım bankaları kurdu ve katılım hesapları ile faiz yerine kar payı adı altında krediler veriliyor.

KAR PAYI NASIL PAYLAŞILIR?

Katılım Bankalarının çalışma yöntemi şu şekildedir:

"Katılım Bankacılığı sisteminde, finansman talebinde bulunan bir müşteri, banka tarafından kendisine verilen vekaletle malı banka adına satın alır. Geri ödemesini anlaşılan kâr üzerinden anlaşılan vadeye bölerek gerçekleştirir. Bu ticaret modelinden elde edilen kâr Katılma Hesabı sahipleriyle paylaşılır."

FAİZLİ DEĞİL KAR PAYLI KREDİ

Vatandaşların paraları bir havuzda toplanır ve burada toplanan para , kredi çekeceklere verilir. Bu şekilde paraya faiz bulaşmamış olur. Katılım Bankalarının çalışma yöntemi bu şekildedir.

40 BİN TL İHTİYAÇ KREDİSİ

Katılım Bankaları , farklı başlıklar altında kredi desteklerini vatandaşlara veriyor. Ziraat Bankası tarafından yapılan açıklamada 1,05 Aylık Kar Oranı ile verilen kredide detaylar şu şekilde:

40 bin TL İhtiyaç Finansmanından faydalanacak vatandaşlar 60 ay vade için ayda 954 TL ödeme yapacak.

40 bin TL İhtiyaç Finansmanından faydalanacak vatandaşlar 36 ay vade için her ay bankaya 1388 TL ödeme yapacak.

20 bin TL ihtiyaç Finansmanından faydalanacak vatandaşlar 24 ay vade için her ay 970 TL ödeme yapacak.

20 bin TL ihtiyaç Finansmanından faydalanacak vatandaşlar 36 ay vade için ayda 694 TL ödeme yapmış olacak.

20 bin TL ihtiyaç Finansmanından faydalanacak vatandaşlar 60 ay vade için ayda 477 TL ödeme yapmış olacak.

1 TEMMUZ SONRASI

Ziraat Bankası tarafından yapılan açıklamada "01.07.2020 tarihi itibarıyla dağıtılan kâr payı tutarlarıdır. Geleceğe yönelik bir taahhüt içermemektedir." denildi.

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

Katılım Bankalarının kredilerine başvuru yapmak isteyen vatandaşlar , bankalara müracaat ederek geri ödeme planı hakkında detaylı bilgi alabilir, ihtiyaç finanasmanına göre geri ödeme detaylarına erişebilir.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google