Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Son Dakika: KYK Kredi Borçları İçin Yeni Gelişme

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren KYK kredi borçları hakkında yeni bir son dakika gelişmesi yaşandı. Geçtiğimiz KYK gün kredi borçları için TBMM'ye sunulan kanun teklifinin detayları belli oldu. İşte tüm detaylar.

2020/06/26


KYK kredi borçlarının akıbeti milyonlarca kişi tarafından merak edilirken, Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman geçtiğimiz günlerde TBMM'ye konuyla alakalı olarak kanun teklifi sundu. TBMM'nin gündemine taşınan KYK borçları kanun teklifinin detayları belli oldu. Bugün Plan ve Bütçe Komisyonu 'na gelen Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurt Hizmetleri Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi 'nin tam metni açıklandı.

Kanun teklifinin özeti ise "Teklif ile, öğrenim kredisi alan öğrencilere, borçlarını ödeme kolaylığı sağlanması amaçlanmaktadır." şeklinde açıklandı.

Kadın erkek adaylar bilgi alış verişi için bu sayfada: TIKLAYIN

DETAYLAR BELLİ OLDU

Ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencilerine , öğrencilik dönemleri ile sınırlı olmak üzere temin edilen kredilerin geri ödenmesi, tahsil edilmesi konusu ciddi bir sorun haline gelmiştir ifadelerininin kullanıldığı kanun teklifinin genel gerekçesi şu şekilde:

KANUN TEKLİFİNİN TAM METNİ

KYK BORÇLARI İLE İLGİLİ TEKLİFİN AYRINTISI

KYK borçları ile ilgili verilen teklifte işsiz olan vatandaşların kredi borçlarının faizsiz ertelenmesi talep edildi.

Kanun teklifi ile öğrencinin kredi borcunun eğitim süresince aldığı toplam paranın iki katını geçmemesi , kredi borcu takibe girenlerin ise borçlarının düzenlenmesi amaçlandı.

NE OLACAK?

Saadet Partisi Milletvekili tarafından verilen söz konusu kanun teklifi Plan ve Bütçe Komisyonu 'na geldi. Komisyonda görüşülecek teklifin kabul edilmesi sonrası teklif Genel Kurula gelecek.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google