Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Bakan Albayrak'tan Temel İhtiyaç Desteği Kredisi Açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, temel ihtiyaç kredisi hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Albayrak'ın açıklamalarının detayları haberimizde

2020/09/27

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak bir son dakika açıklamasında bulundu. Sosyal medya platformu Twitter üzerinden bir açıklamada bulunan Bakan Berat Albayrak , temel ihtiyaç kredisine başvuru yapan ve kredi verilen toplam kişi sayısını duyurdu. 


5 BİN TL 'NİN ALTINDA GELİRİ OLANLARA VERİLDİ

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak yaptığı açıklamada, temel ihtiyaç desteği kredisinde tek şartın 5 bin TL gelir sınırı olduğunu söyledi. Bir evin içinda ikamet eden kişilerin toplam geliri 5 bin liranın altındaysa o evde yaşayan bir kişiye , başvuru yapması durumunda temel ihtiyaç kredisi verildiğini ifade eden Bakan Albayrak, kredilerin miktarının şu şekilde olduğunu söyledi:

- 3000 TL.

- 5000 TL.

- 7500 TL.

- 10000 TL.

KAÇ KİŞİ ALDI?

Bakan Albayrak yaptığı açıklamada, pandemi sürecinde toplamda 8 milyon kişiye bireysel temel ihtiyaç kredisi desteğinin verildiğini söyledi. 8 milyon kişiye toplamda 47,5 Milyar TL kredi sağlandı.


ÖDEMELER BAŞLIYOR

Söz konusu kredi 6 ay geri ödemesiz şekilde verilmişti. İlk başvurular ise 1 Nisan 'da başladı. Nisan ayında kredilerini alan vatandaşlar için geri ödemeler Ekim ayında başlayacak. Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank 'tan kredi çeken vatandaşlar, geri ödemelere Ekim ayından itibaren başlayacak. 

Nisan ayında kredi çekenler Ekim'de,

Mayıs ayında kredi çekenler Kasım'da,

Haziran ayında kredi çekenler Aralık'ta geri ödemelere başlayacak


HAZİRAN AYINDA SONA ERDİ

Bireysel Temel İhtiyaç Kredisi başvuruları Haziran ayında sona ermişti. 

GERİ ÖDEMEDE SÜRE ARTTIRILSIN TALEBİ

Kredi çeken yüz binlerce kişi, pandeminin devam etmesi nedeniyle zor günler geçirdiğini, 6 aylık geri ödemesiz sürenin uzatılmasını talep ediyor. Sizce geri ödemesiz süre uzatılmalı mı? Yorum olarak yazabilirsiniz.

( Gizle )
  1. Evet uzatılmalı çünkü halkın ödeme gücü yok

    YanıtlaSil
  2. Pandemi uzadığı sürece uzamalı

    YanıtlaSil

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google