Responsive Ad Slot

Son Eklenenler

latest

Pandemi Sosyal Yardım ve Kısa Çalışma Ödemesi İçin Yeni Gelişme

Korona virüsünün yarattığı ekonomik tahribatın hafifletilmesi adına devletten ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek paketleri açıklanmıştı. açıklanan bu destek paketlerinden pandemi sosyal yardım ve kısa çalışma ödeneği hakkında önemli bir gelişme yaşandı. Bayram öncesi tüm ödemeler tamamlanacak.

2020/05/20

kısa çalışma ödemesi

3. fazı devam eden Pandemi Sosyal Yardım ödemeleri ve pandemi döneminde iş yeri kapanan veya işten çıkartılan vatandaşlar için Kısa Çalışma Ödeneği ödemeleri için önemli bir gelişmeyi sizlerle paylaşıyoruz. 

Pandemi döneminde iş yeri kapanan yerlerde çalışanları ilgilendiren önemli bir gelişme!  ile Çalışma Bakanlığı İŞKUR kısa çalışma ödemeleri ile ilgili sonuçları tamamlayıp ödemeleri yapmak için gün sayıyor.  Takvim gazetesi yazarı Mert Nayır'ın aktardıklarına göre bakan Zehra Zümrüt Selçuk talimatı verdi İki gün içerisinde ödemeler yapılacak.

Yaklaşık 350 bin iş yerinin çalışanlarını ilgilendiren kısa çalışma ödeneği buralarda çalışan 4 milyondan fazla vatandaşın  maaşının belirli bir bölümünü işsizlik ödeneğinden karşılanmasına kapsıyor.  Açıklanan rakamlara göre başvuru sayısı 750 bini geçti.  İlk olarak kısa çalışma ödeneği 2005 yılının Eylül ayında uygulandı 30 Mart tarihleri arasında 350000 kişi yaralandı.  15 yıl içerisinde 450 milyon TL ödeme yapıldı. Dünya genelinde pandemi olarak ilan edilen yeni tip korona virüs salgını döneminde kısa çalışma ödeneğine başvuru yapılan kişi sayısı 2638000 sayılarına ulaştı.

RAMAZAN BAYRAMI ÖNCESİ ÖDENECEK!
Çalışma Bakanlığı İşkur Genel Müdürlüğü Geçtiğimiz günlerde verdiği talimata göre ödemeden bir an önce tamamlanması Gerçi açıklandı Takvim gazetesi yazarı Mert Nayır, halen mart-nisan aylarında yapılan başvuruların değerlendirip ödemelerin yapılmadığı ifade etti. Yapılan şikayetler neticesinde geriye doğru mailini kontrol edilmesi Mart ayında gözden kaçmış bir mail olmazsa durumunda güzelsin ben hemen yapılması konusunda talimatlar verildiği aktarılıyor.  Bu kapsamda milyonlarca çalışanı ilgilendiren kısa çalışma ödeneğinin Ramazan Bayramı öncesinde ödenmesi bekleniyor.

3. FAZ 1000 TL YARDIM ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

3. Faz ödemelerinden olan 1.000 TL ödeme başvuruları Geçtiğimiz haftalarda tamamlandı. Çalışma Bakanlığı açıkladığı rakamlara göre 1.1 milyar TL ödemeler gerçekleşti Buna karşın halen yapılmayı bekleyen pandemi sosyal yardım ödemesi bulunuyor. bu destek ödemeleri ne zaman yapılacağı merak ediliyor. Kısa çalışma ödemeleri ile birlikte Ramazan Bayramı'ndan önce ödemelerin tamamlanması bekleniyor.
( Gizle )
  1. Para yardımı istiyorum

    YanıtlaSil
  2. Isten cikarildim ne yapim

    YanıtlaSil
  3. Istencikarildim ve ic yardim almadim hani yardim nerde

    YanıtlaSil
  4. 23 Nisan da yaptım başvuru hala devem ediyor yaziyor

    YanıtlaSil
  5. 23nisan da başvuru yaptım hala devem ediyor yaziyor

    YanıtlaSil
  6. Kısa çalışma ödeneği alamadim 50 gün oldu

    YanıtlaSil

Başvuru Yap
© all rights reserved
we Google